Zemin Temizliği Nasıl Yapılır?

Evin temiz olup olmadığı zeminden çok kolaylıkla anlaşılabilir. Zeminin temiz olması evin temiz görünmesini sağlar. Bazı zeminleri farklı şekilde temizlemek gerekiyor. Çünkü bazı deterjanlar zeminlere zarar verebiliyor. Zemin temizliği hakkında ufak bilgiler:
Doğal Taş Yer Döşemeleri Temizliği Nasıl Yapılır?
Taş zeminler sirke limon gibi asidik yapıda olan temizleyicilerden olumsuz olarak etkilenir. Bu tür asidik olan kimyasallar taşın doğal yapısını bozar. Bu yüzden doğal taş zemin için en sağlıklı temizlik sudur. Eğer zorlu bir leke varsa bunu da buhar temizliği ile kolayca çözebilirsiniz.
Ahşap Zemin Temizliği Nasıl Yapılır?
Ahşap yer döşemeleri estetik görünümleriyle çok tercih edilen bir döşemedir. Ancak ahşabın ilk günkü görünümünü korumak hiçte kolay değildir. Ahşabı parlak gösteren cilası zamanla matlaşır ve eski görünümünü kaybeder. Ahşap suyu çok sevmediğinden çok ıslak bir bezle temizlik yapılmamalıdır. Bunun için en uygun olan biraz nemli bir bezle temizliğinin yapılmasıdır. Marketlerde ahşap temizleyici ürünleri alıp kullanabilirsiniz. Diğer deterjanlar ahşabın yapısını bozabilir.
Laminant Parke Temizliği Nasıl Yapılır?
Evlerde en çok yaygın olan döşeme tipidir. Laminant parke temizliği diğer yüzeylere göre daha kolaydır. Bunun nedeni diğer zeminlere oranla daha dayanıklı olmasıdır. Laminant parke temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta suyun parke altına geçmemesidir. Eğer temizleme suyu laminant parkenin altına geçmesi kabarmalara sebep olur. Bu yüzden yine nemli bezle silinmesi tavsiye edilir.
Fayans Temizliği Nasıl Yapılır?
Genelde banyo, tuvalet ve mutfakta kullanılır. Fayans temizliğinin tek zor yanı derzlerde biriken kirlerdir. Bunları önlemek için düzenli temizlik gerekir. Sünger yardımıyla ve markette satılan fayans temizleyiciler kullanılarak fayans temizliği gerçekleştirilebilir.